חלמתי בלילה חלום וחיפשתי משמעות

בגיל 24, לילה לפני שסבתי היקרה נפטרה, חלמתי חלום מוחשי. חלום בו היא מגיעה להיפרד ממני. יושבת, מאופרת ויפה, על כיסא ושותקת.

מאז אותו חלום, ביקרו אותי חלומות רבים שהקדימו את המציאות. אם לומר בכנות, זה מאוד הלחיץ אותי, לא רציתי בזה.

בלי משים, רגע זה התחיל את המסע שלי. מסע של חיפוש אחרי תשובה. מסע שישלב בתוכו לימודים אקדמאים עם לימודים אנרגטיים. מסע שכל מי שפגשתי בו, אמר שיש דברים שהם מעבר להבנה שלנו.

היום, עשרים וחמש שנה מאז תחילת המסע, המדע כבר מוכיח את מה שלא היה ניתן להבנה. מפיסיקה קוונטים, למדעי המוח, ביולוגיה, פסיכולוגיה ועוד.

בין הראשונים לקבל את מקומו בתחום המחקר המדעי הוא החלום.

עולם החלומות, בו כולנו מבקרים כל פעם שאנו בשינה עמוקה, היה בעבר הרחוק, כלי משמעותי בחיי האדם מתקופת התנ"ך, החלומות משמשים ככלי של אמת מוחלטת, מסר מהאל.

המסורת המתפתחת מחברת אמונות, דימויים ופרשנויות להבנת החלומות, מבלי לדעת שמאות שנים אחרי, המדע ייתן סימוכין לאמונה.

תחום הפסיכולוגיה עוסק בחקר החלומות ובתחילת המאה העשרים, מקבל משקל רב בכנסי חלומות, נמצא כי, ניתן ללמוד על מצבו הנפשי של האדם באמצעות פירוש החלומות אותם הוא חולם.

ככל שעברו השנים, המחקר בחלומות התפתח ככל שכלי המחקר התפתחו. חקר החלומות במדעי המוח מגלה לנו איך פועל המוח בזמן חלום. מה הם החלקים במוח שמתעוררים ואלו חלקים נותרים רדומים.

לדוגמא, נמצא כי החלק האחראי על ההיגיון, שפועל באופן מוגבר בזמן ערות,  "רדום" בזמן חלום  בעוד החלק שאחראי על הרגש, מתעורר בזמן חלום ופועל בצורה אינטנסיבית וחזקה מאוד.

תחומי המחקר השונים מתחילים להסתנכרן. בעוד מדעי ההתנהגות חוקרים את החלק הרגשי/נפשי של החלומות כבר מסוף המאה ה-19, חקר המוח  מתחיל לספק הוכחות המלמדות בצורה ברורה ומאוד מעניינת, על הקשר בין החלום לנפש.

היום, השימוש בחלומות שכיח מאוד בקרב מטפלים. לא רק בתחום הפסיכולוגיה והפסיכיאטריה אלא גם בקרב מטפלים הוליסטים

כאשר מגיע אלי מודרך לתהליך אישי ארוך, או כאשר אני מנחה קבוצה, תיעוד החלומות ביומן חלומות, הוא אחד הכלים החזקים ביותר לשיחה עם התת מודע שלנו, לקבלת תחושת ניקיון פנימית ושליטה בחיים.

מעבר לכך, הבנת הסימבוליקה האישית שלנו בחלום, מלמדת את המודרכים הרבה על עצמם ועל התהליכים שהם עוברים. בסופו של דבר, שימוש נכון בכלי החלומות, מוביל להתפתחות אישית של המטופל/המודרך.

מומלץ להכיר את:

ד"ר לאה קינברג, חוקרת את תפקידו ומעמדו של החלום בעולם האסלאם

שגיא מנדלבאום, אחד המורים שלי, מלמד בכישרון רב על הצדדים האנרגטיים בחלום ועל המסע שעובר האדם ובא לידי ביטוי בחלומות

מקור ידע נוסף , העוסק בצדדים רחבים בחקר וטיפול בחלומות מצאתי באתר של הוא ד"ר רז אבן

ואם יש לכם נטפליקס,  ממליצה  לצפות בסדרה  מקרוב: נפלאות המוח. פרק 2 עוסק בחלומות. 

אהבתם? אשמח אם תשתפו:

שיתוף ב facebook
ש